Faciliteiten

Dicht bij de prachtige vallei van de Dordogne, ligt de camping La Roche Canillac, op 1,5 km van het oude dorpscentrum. Het is een rustige camping met schaduwrijke en zonnige plekken. Vanuit de camping is het heerlijk wandelen in de natuur. Het campingterrein beslaat ruim 2 hectare en omvat 37 plaatsen voor tenten, caravans en campers. Verder staan er op het terrein 6 kleine trekkershutten en een mobilhome (grote stacaravan). Deze zijn allen te huur.

Alle hutten zijn voorzien van: een klein keukenblokje (zonder water), een elektrische kookplaat, koelkast met vriesvak, glazen, kopjes, borden, bestek, pannen e.d. en een waterjerrycan. Verder een (eet-)tafel met krukjes, 4 terrasstoelen met een terrastafel, parasol. Eigen linnengoed / slaapzak meenemen. De gasten maken gebruik van het sanitairgebouw op de camping (water, toilet, douches, enz.). Op het terrein staan 2 sanitairgebouwen, 14 douches, wasgelegenheid en voldoende toiletten.

Ook is er een grote stacaravan te huur (oppervlakte 28 m²). De stacaravan met eigen sanitair, is afgelopen jaar volledig gerenoveerd en is prachtig geworden! Een nieuwe keuken, een nieuwe interieur, vloerbedekking en twee nieuwe eenpersoonsbedden in de aparte slaapkamer met royale afmeting. In de woonkamer staat een splinternieuwe tweepersoons (slaap)bank. Ook is er rondom de caravan een eigen 'tuin' met hier de mogelijkheid om nog een (kleine) tent op te zetten voor bijvoorbeeld de kinderen. Exclusief tent. slaapgelegenheid voor maximaal 5 personen.

We zijn op het ogenblik bezig met uitbreiding van het terrein zodat we in de toekomst nog meer kunnen bieden. Met name voor caravans en campers.


De camping beschikt over een voetbalveld, volleybalveld (of badminton), jeu de boulesbaan, tafeltennistafels, een tennisbaan en een kleine speeltuin voor kinderen t/m 10 jaar.

Elke ochtend (m.u.v. zondag) komt de bakker langs, +/- 09:00 uur, en eens in de zoveel tijd komt ook de lokale groenten- en kaasboer met zijn kraam op het camping terrein staan.Vanaf de camping over de zonneweide (slechts 250 meter wandelen) kom je bij het meer Etang de Laborde, waar je kunt zwemmen (zonder toezicht). Er is een zandstrand met een ondiepe zijde waar men lekker pootje kan baden of met de kinderen spelen. Plus in het hoogseizoen is het kleine café aan het water geopend, waar koude drankjes en ijs verkocht worden. Hier worden ook kayaks verhuurt. Aan de diepe zijde van dit meer staan 2 duikplanken voor de wat meer ervaren zwemmers.Ook ligt er een prachtig wandelpad rondom het meer, vanwaar u zo de bossen inloopt. Mountainbiken is uiteraard ook mogelijk.Elk jaar (meestal rond de eerste week van augustus) is er het dorpsfeest van La Roche Canillac, aan het meer. Dit is 2-3 dagen lang overdag allerlei leuke activiteiten en elke avond live muziek en dansen, afgesloten met een mooie vuurwerkshow. Ook is er de mogelijkheid met het gehele dorp gezellig samen te eten. Dit wordt allemaal georganiseerd door het feestcomité, het enige wat uzelf hoeft te doen is tijdig in te schrijven! Zie in het filmpje een kleine sfeer impressie.