Camping

Welkom op camping La Roche Canillac, midden in het groene hart van het departement de Corrèze

Camping La Roche Canillac is een leuke camping bij het plaatsje La Roche Canillac, midden in het groene hart van het departement de Corrèze en zo'n 250 m van het meer Etang de la Borde. Een mooie camping met 37 grote kampeerplekken in een parkachtige sfeer, omringd door grote bomen.

Wat mag je daar verwachten? Er worden zes trekkershutten en een grote stacaravan / mobilhome verhuurd. Op ons eigen terrein hebben we een voetbalveld, een tennisbaan, een jeu de boulesbaantje en twee tafeltennistafels. Voor de allerkleinsten hebben we op het centrale plein een speeltuintje. Perfect voor rustzoekers of een actieve vakantie met de kinderen, midden in de natuur. Zwemmen, fietsen, mountainbiken, kanoën, paardrijden of gewoon heerlijk (rustig) wandelen. De camping beschikt verder over twee sanitairgebouwen met voldoende toiletten, douches en een wasmachine. Het is een rustige camping met zowel schaduwrijke als zonnige plekken. Huisdieren zijn ook van harte welkom, mits gevaccineerd en honden aan de lijn.

Je vindt deze groene vakantieplek op 1,2 km van het oude dorpscentrum, waar elke zondagochtend een lokale markt is. Het is heerlijk om te wandelen via de gemarkeerde routes in de omgeving en er zijn nog vele andere activiteiten. Op plusminus 15 km afstand van de camping kun je paardrijden, naar een zwembad of watersporten op de rivier de Dordogne. Of de oude kastelen bezoeken bijvoorbeeld chateau Sédières of andere architecturale meesterwerken. De camping van La Roche Canillac ligt dicht bij de prachtige vallei van de Dordogne en ongeveer 13 km van de steden Argentat en Tulle.

  • Diverse sportactiviteiten
  • Zwemmen en ontspannen
  • Diverse fiets-, mountainbike- en wandelpaden
  • Kajakken of een berg beklimmen met waterglijbanen
  • Diverse markten
  • Culturele steden

48b4234fc1b5fa49724f0d4f44829d61.jpg

DIVERSE SPORTACTIVITEITEN

.Op de camping kun je voetballen, volleyballen, badmintonnen en jeu de boulen. Verder hebben we twee tafeltennistafels en een professionele tennisbaan

ZWEMMEN EN ONTSPANNEN

Zwemmen in het meer en lekker ontspannen op de zonneweide. Zo ervaar je het echte vakantiegevoel en kom je helemaal tot rust.


FIETSEN, WANDELEN EN MOUNTAINBIKEN

Direct vanaf de camping kun je heerlijk fietsen en mountainbiken in de bossen. Op avontuur of de bordjes volgen, het is maar net wat je wilt. Wil je het wat rustiger aan doen dan zijn er volop wandelpaden. Wandelingen van een uur tot en met lange wandelingen van een dag. Waar wil je heen? Jij mag het zeggen.


KAJAKKEN OF EEN BERG BEKLIMMEN

Op het meer, Etang de La Borde, kun je ook een kajak proberen. Ben je niet bang om nat te worden en wil je het echte werk, dan moet je maar eens een keer kajakken op de ruige rivier de Dordogne. Een dagje bergbeklimmen met waterglijbanen is tevens mogelijk. Vraag even bij de receptie. Wij weten de adressen en kunnen dat voor je boeken (de begeleiders spreken vaak Nederlands).


LOKALE DORPSMARKT OF TOCH DE SUPER?

Iedere dag is er wel ergens in de omgeving een lokale dorpsmarkt. Deze markten zijn eenvoudig maar reuze gezellig. Met veel (h)eerlijke streekproducten; brood, groenten, kaas en patés, vlees (wild), dan hoef je niet naar de supermarkt. Wil je wel naar de super, dan zijn steden als ARGENTAT, TULLE en ÉGLETON op zo'n 10 tot 15 km rijden. In La Roche Canillac is iedere zondagmorgen op het plein bij de kerk een eenvoudige, maar zeer gezellige markt. Bij de boer uit de omgeving kun je van alles kopen, vers van het land. Ook is er koffie of thee met een echte Franse crêpe.


CULTUURSTEDEN EN KASTELEN BEZOEKEN

Echte cultuursteden zijn o.a. ARGENTAT, TULLE en BRIVE en - niet te vergeten - is het Chateau Sédières (Clergoux) de moeite van het bezoeken waard. Natuurlijk kun je ook gaan wandelen langs de kades, een terrasje pikken of 's avonds lekker uit eten gaan.